Fish Market

Hoe bewaar je verse vis?

Bij het kopen van verse vis is het belangrijk de koelketen zo min mogelijk te onderbreken. Doe de gekochte vis daarom direct in een koelbox met koel elementen. Eenmaal thuis aangekomen, doe je de vis in de koelkast tot het moment van eten. Het beste kun je de vis dezelfde dag nog eten. Lukt dit niet, dan kun je het prima twee dagen later eten. Bewaar verse vis echter niet langer dan twee dagen in de koelkast. Uw geleverde vis is vacuum verpakt en wil je de vis langer dan twee dagen na aankoop eten? Doe deze dan direct na binnenkomst in de diepvries. Magere vissoorten zijn tot wel zes maanden houdbaar in de viezer(!) en vette vissoorten en gerookte vis drie maanden. Bestel je de vis bij ons online, kun je deze direct in de vriezer stoppen.

Fish Market

Bewaar vis altijd in de koelkast bij een temperatuur van 0-2℃ .Bewaar rauwe en bereide producten in de koelkast gescheiden van elkaar. Dep de vis goed droog voor bereiding.

Verse vis ontdooien?

Bewaar diepgevroren vis tot gebruik in de vriezer. Wanneer de vis in de oven of magnetron wordt bereid, hoeft de vis niet te worden ontdooid. De bereidingstijd is echter wel iets langer dan bij de verse vis. Als de vis wordt gebakken, dan moet het vooraf worden ontdooid. Leg de bevroren vis in de koelkast of houd de vis onder koud stromend water.

Hoe herken ik verse vis?

Verse vis kun je bij de plaatselijke visboer kopen. Let er wel goed op dat de vis ook daadwerkelijk vers is als je deze koopt. Vis is vers als:

  • De ogen van de vis helder van kleur, doorzichtig en een beetje bol staan;

  • De huid van de vis vochtig en glanzend is, en de kieuwen rood;

  • De vis fris ruikt, hoe ouder de vis, hoe meer deze gaat stinken.

HEERLIJKE VISRECEPTEN

Wij hebben een paar mooie websites bij elkaar verzameld, waar u heerlijke visrecepten kunt vinden. Doe inspiratie op, of snuffel gerust rond!