top of page

MSC Keurmerk

Het MSC keurmerk staat op visproducten die op een duurzame manier gevangen zijn. MSC (Marine Stewardship Council) is een onafhankelijke, internationale non-profit organisatie. De organisatie beheert en ontwikkelt een certificeringsprogramma voor duurzame visserijen.

MSC-visserijen moeten voldoen aan de MSC-standaard. De MSC-standaard is de strengste en meest volledige milieustandaard die er bestaat. De beoordelingen van deze standaard worden uitgevoerd door een onafhankelijke, derde partij. Ook moeten de visserijen zich houden aan de drie basisprincipes van MSC:

– Het visbestand moet gezond zijn en niet overbevist worden – De visserij heeft geen significante, negatieve effecten op het ecosysteem – De visserij moet goed beheerd worden.

MSC-gecertificeerde visserijen worden jaarlijks aan controles onderworpen. Daarnaast wordt er om de 5 jaar een complete herbeoordeling gedaan. Je herkent MSC-gecertificeerde vis aan onderstaand logo."MSC-gecertificeerde vis wordt door de hele keten gecontroleerd. De controle begint als de vis gevangen wordt en stopt pas als de vis in het supermarktschap ligt. Hierdoor weet je als consument zeker dat de vis gegarandeerd duurzaam is en niet vermengd is met producten zonder keurmerk."

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page